Hive

Drie jaar na de opening van de Hive zien we dat het een belangrijke schakel is in de uitdagingen waarvoor we staan. De Hive is ons eigen inspiratie & ontwikkelcentrum (incubator) gelokaliseerd in een apart gebouw naast ons hoofdkantoor. In 2023 ontwikkelde de Hive zich verder tot een fysieke en virtuele ontmoetingsplek voor medewerkers vanuit alle bedrijfsstromen .De rode draad in alles wat zij doen is digitalisering. Digitalisering is een driver voor en mogelijkmaker van de meeste ontwikkelingen. De softwareteams van Infra en Bouw & Techniek groeien in de breedte en werken ook hierin samen in methodes, structuren en softwarekeuzes.

De kruisbestuiving tussen de medewerkers en de verbonden bedrijfsstromen leidden al tot versnellingen in innovaties. Daarnaast is de Hive ook een plek geworden waar nieuwe technieken worden toegepast. Zo is er in het gebouw een energiegrid gemaakt waarbij zonnepanelen, warmtepomp, accu’s, laadpalen en boiler dynamisch met elkaar verbonden zijn waardoor ‘nul op de meter’ gerealiseerd kan worden. Van het delen van dit soort ervaringen kunnen alle bedrijfsstromen profiteren.

De open structuur van de Hive is ook voor veel medewerkers een reden om te kiezen voor Heijmans.
De verbinding met de operatie in de verschillende bedrijfsstromen groeit verder in de Hive, het heeft dan ook een serieuze plek in het onboarding-programma van nieuwe medewerkers. Daarnaast zien we ook klanten en partners vanuit de verschillende bedrijfsstromen steeds meer naar de Hive komen, om meegenomen te worden in de stappen die we zetten.

Marthe Doff

“Ik ben leergierig en wil alles het liefst zo snel mogelijk zelfstandig kunnen. Dat ik buiten met mijn handen werk, vind ik heerlijk, maar ik kijk ook al naar mijn toekomst: dan hoop ik een goede voorvrouw of uitvoerder te worden. Hoe de toekomst van de bouw eruitziet? Ik denk dat mijn werk over honderd jaar is overgenomen door robots.”

Deel dit verhaal